Bardzo popularny ostatnio styl dekoracji ślubnych – glamour zobowiązuje do stworzenia odpowiedniej oprawy cukierniczej. Dekoracja tortów ślubnych to bardzo trudna umiejętność, a jednocześnie wymagająca śledzenia na bieżąco trendów panujących w świecie uroczystości okazjonalnych. Dzisiaj pokrótce opiszemy tort w stylu glamour – może zachęci Was do wykorzystania go w oczarowaniu weselnych gości?

Podstawą stylu glamour jest błysk. Jak sama nazwa wskazuje, glamour z ang. oznacza atrakcyjność, urok, splendor. A zatem – tort glamour musi zwrócić uwagę gości swoją atrakcyjnością, bogactwem, niepowtarzalnością. Nie może też robić wrażenia prostego i naturalnego. Niestety, wielbiciele stylu eko mogą nieco pokłócić się z wielbicielami glamour – to dwa różne światy. Dzisiaj jednak mówimy o stylu rzucającym urok na swoich gości.

W tym sezonie wśród tortów glamour z pewnością znajdzie się tort zabarwiony złotem, srebrem, czy masą perłową. Błysk w tym przypadku jest jak najbardziej wskazany. Gładka, pokrywającą całą powierzchnię toru masa tworzy niepowtarzalne wrażenie, że tort w całości zrobiony jest np. ze srebra.

Innym rozwiązaniem jest wykorzystanie cekin lub, w przypadku wykorzystania nieco wyższego nakładu, biżuterii – diamentów, szklanych diamencików itp. Taki tort zwróci uwagę nawet największego ślubnego malkontenta. Będzie stanowić nie tylko łakomy kąsek, ale również elegancką biżuterię ślubnego stołu. Do tortów glamour z pewnością pasują również świeże kwiaty, koronki i formowane z masy cukrowej falbany. To wszystko łączy się w olśniewającą całość.